Viszonteladói hosting: Előnyök és hátrányok

 

SSD webtárhely

SSD webtárhely

A viszonteladói hosting számos előnnyel és hátránnyal is járhat, amiket érdemes alaposan megfontolni mielőtt belevágunk. Elsősorban azt kell tudnod, hogy a viszonteladói hosting lényege, hogy te magad bérelsz egy nagyobb területű tárhelyet egy szolgáltatótól (pl. wordpress), majd ezt tovább adod kisebb csomagokban az ügyfeleidnek.
Az egyik legfőbb előnye ennek a modellnek, hogy nem kell saját szerverekkel rendelkezned ahhoz, hogy webhosting szolgáltatást nyújts. Nincsenek költséges karbantartások és hardverproblémák. Az egész rendszert a főbérlőd kezeli, tehát csak arra koncentrálhatsz, ami igazán fontos: az ügyfeleidre.
Viszont itt jön képbe az első komoly hátrány is: ha a főbérlőddel bármilyen probléma adódik – mondjuk leáll vagy meghibásodik – akkor ez rögtön rád is hatással lesz. Te ugyanis teljes mértékben rá vagy utalva a működésükre. Emiatt mindig alaposan nézd meg, kihez fordulsz ilyen jellegű szolgáltatásért!
Ezenfelül érdemes figyelembe venned azt is, hogy a viszonteladói hostinggal te leszel az első kontakt pontja az ügyfeleknek mindenféle technikai kérdéssel kapcsolatban. Tehát nem elég csak jó áron beszerzed és tovább adod a tárhelyet – foglalkoznod kell az ügyfél supporttal is.
Összegezzük tehát: A viszont eladói hosting könnyen kezelhető opció lehet webhosting vállalkozás indítása esetén anélkül, hogy hatalmas befektetéseket kellene tenned saját infrastruktúrába még akkor is ha WordPress-t használod . Ugyanakkor fontos odafigyelned arra, kit választasz partnernek! Mivel minden technikai részt ők látják el neked , így minőségük közvetlenül befolyásolja majd téged és ügyfeleid elégedettségét.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!